Predelne stene in stropovi

Suhomotažni sistemi – za prijetno in udobno bivanje

Suhomontažni sistemi so sodobni materiali iz mavčnih plošč in so primerni za prenovo bivalnih prostorov, sanacijo prostorov in za novo gradnjo. Primerni so za izdelavo in obdelavo notranjih prostorov, lahko pa se jih uporabi tudi na zunanjih površinah v kombinaciji z drugimi materiali in primernimi sistemskimi rešitvami. Iz suhomotažnih sistemov izdelujemo predelne stene, stenske obloge, spuščene stropove, suhe omete, napušče, okenske špalete, okvirje, suhe estrihe, itd.

Predelne stene

Predelne stene so enostavna rešitev, če bi radi razdelili prostor in ga hkrati optično povečali. Enostavna zamejitev prostorov zavzame malo prostora, hkrati pa naredi sobo večjo in svetlejšo.

Predelne stene niso del nosilne konstrukcije, zato jih lahko enostavno vgradimo, kamorkoli želite. Različne konstrukcije nudijo boljšo toplotno in zvočno izolativnost kot zidane stene, hkrati pa omogočajo enostavno izpeljavo inštalacij znotraj sten.
Najpogosteje se za gradnjo predelnih sten uporabljajo mavčno kartonske plošče, ki imajo boljše lastnosti od drugih. Ker so lahke strukture, jih lahko uporabimo tudi v hišah s slabšo statiko.

Suhomontažne predelne stene so idealna rešitev, če želite na preprost način razdeliti prostor. Ponujajo visoko izolativnost in protipožarno varnost, hkrati pa so odporne proti vlagi.

Suhomontažne predelne stene

Suhomontažna gradnja je precej spremenila postopke pri urejanju in adaptaciji prostorov, saj se pregradne oziroma predelne stene vgrajujejo relativno hitro in preprosto. Ljudje se zanje največkrat odločijo, ker potrebujejo dodaten prostor v stanovanju ali hiši. Poleg ‘klasičnih’ materialov, ki se pri takšnih posegih največkrat uporabljajo (knauf), vam v podjetju Er-Mont nudimo svetovanje in izvedbo tudi z drugimi gradbenimi materiali.

Kako vgradimo predelno steno?

Najprej se izdela nosilna konstrukcija, ki se pritrdi na tla, v strop in stene. Zatesnimo stike in pritrdimo mavčno kartonske plošče, na eni strani.
Sledi izolacija, ki jo namestimo med elemente nosilne konstrukcije. Na koncu predelno steno zapremo tudi z druge strani.
Še večjo učinkovitost izolacije dosežemo tako, da mavčno kartonske plošče vgradimo na obeh straneh v dveh slojih.

Primerna obdelava oziroma oblaganje stropa je pri oblikovanju celostne podobe prostora ravno tako pomembna, kot stene in talne obloge. Poleg estetske funkcije imajo stropne obloge seveda tudi praktično, predvsem izolativno vlogo. Armstrong stropi so na tem področju zanesljivo v samem svetovnem vrhu, saj so Armstrong plošče kakovostne, obenem pa nudijo izjemne estetske užitke. Armstrong strop (cena je odvisna od izbire in specifičnih okoliščin) je primeren za različne objekte, od poslovnih prostorov do stanovanj in zunanjih pokritih prostorov. Armstrong stropi so brez dvoma najboljše, kar je danes na voljo na trgu.

Kontaktni obrazec

Z veseljem vam bomo pomagali in svetovali, če imate kakršna koli vprašanja ali prošnjo za ponudbo nas kontaktirajte.

  Predelne stene in stropoviMansardeAdaptacija hiše ali stanovanjaSlikopleskarstvoKeramičarstvoTalne obloge

  Storitve

  Predelne stene in stropovi

  POKAŽI VEČ

  Mansarde

  POKAŽI VEČ

  Adaptacija hiše ali stanovanja

  POKAŽI VEČ

  Slikopleskarstvo

  POKAŽI VEČ

  Keramičarstvo

  POKAŽI VEČ

  Talne obloge

  POKAŽI VEČ
  Izdelava spletnih strani Poganja Spletnik
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram